torstai 8. helmikuuta 2007

Vaaligalleria

Politiikka valuu nettiin hitaasti, mutta varmasti. Jännittävintä vaalisisältöä löytyy nuorison suosimasta Irc-galleriasta, jossa väriä tunnustetaan yhteisöissä.

Tein pienen kannatustutkimuksen gallerian puolueille. Tulokset ovat tässä:

Kokoomus 509 (Yhteisöt: Kokoomus, kokoomusnuoret)
Vasemmistoliitto 430 (Vasemmistoliitto, vasemmistonuoret)
Vihreät 156 (Vihreät, vihreät nuoret ja opiskelijat)
Demarit 96 (Demarinuoret, demarit, sdp)
Keskusta 63 (Keskustanuoret)
Perussuomalaiset 62 (Perussuomalaiset)
Kristilliset 21 (KD-nuoret, tiukkapipo)

Netissä mielipiteet ja asenteet kärjistyvät aivan itsestään. Nyt on näemmä muotia olla reilusti porvari tai vassari. Mielenkiintoista on se, etteivät kaksi suurinta, keskusta ja demarit, saa juurikaan kannatusta galleriassa. Ovat kaiketi turhan mainstream - tai sitten eivät vain ole ymmärtäneet jokapäiväisen galtsumme aivopesumahdollisuuksia.

Yksi kuitenkin on: Vihreät. Viime heinäkuun lopulla perustettu yhteisö hehkuu vaivannäköä ja eduskuntaehdokkaita. Vihreiden galleriayhteisö on Olli-Poika Parviaisen käsialaa. Parviainen toimii kansanedustaja Oras Tynkkysen avustajana ja vaalikampanjan päällikkönä. Tynkkynen
muuten ymmärsi kuvittaa profiiliaan vasta lokakuussa.

No, Vihreiden vaalityön kunniaksi on mainittava selkeä kiinnostus galleriaa kohtaan. Näin ei ole jokaisen ehdokkaan kohdalla... Sori vaan Jaakko. Lohduttaudu sillä, että et ole ainoa ilmaisen mainostilan haistanut.


4 kommenttia:

Risto Kunelius kirjoitti...

Verkkogalleria vaalityön näyttämönä näyttää äkkivilkaisulla pahimmillaan vaalimainnoon jatkeelta. Kukin pyrkii esille omilla merkeillään.
Näin politiikasta tulee identiteettipeliä. Ajatusten vaihto jää vähemmälle. Ehkä siksi näkemyksetkin kärjistyvät.

Anonyymi kirjoitti...

Tervetuloa Blogistaniin, Vaalitsijat. Kiinnostavaa nähdä, minkälaista journalismia syntyy tuorein voimin.

Risto Kunelius on oikeassa, politiikka on identiteettipeliä - mikä ei tietenkään netin vika ole. Ville Pernaan & alian uusi tutkimus osoittaa, että politiikka on jo pitkään ollut mediapeliä ja Suomessa politiikan viihteellistyminen alkoi 1980-luvulla. (Yritän muuten uudessa Vastarakissa hieman valottaa tätä asiaa "Politiikan mediapelit" - seminaarin pohjalta.)

Anonyymi kirjoitti...

Onhan siellä näitä useampikin, kuten esim. http://irc-galleria.net/view.php?nick=pac^^^&image_id=52687635 on pariin kertaan vastaan tullut.

Anonyymi kirjoitti...

Siis vaalimainos galleriassa, valitettavasti blogger ei ylipitkää sanaa osannu järkevästi pätkäistä.